"Belangrijk hierbij is dat de wetgever er voor gezorgd heeft dat natuurlijke of rechtspersonen die een kunstenaar tewerkstellen, aanspraak kunnen maken op een forfaitaire verlaging van de werkgeversbijdragen."

Deze korting zou de werkgelegenheid moeten bevorderen: de kosten voor de werkgever verlagen, waardoor het netto-inkomen van de kunstenaar zou moeten verhogen ... T-interim bijvoorbeeld past op zijn factuur voor de opdrachtgevers zijn hoge 'coŽfficiŽnt' :: 1,8%! :: ook gewoon toe op het gedeelte van het brutoloon waarop de sociale zekerheid een flinke korting geeft!

Veelzeggend is alvast wat het ACV meldt op hun webpagina:

2. Bijdragevermindering RSZ :: Vanaf 1 juli 2004 is er een extra bijdragevermindering voor kunstenaars. 55,67 euro per dag of 7,33 per uur. Hierdoor wordt de tewerkstelling van kunstenaars goedkoper. De minister hoopt dat dit de vraag kan stimuleren en de correcte inschrijving in het werknemersregime zal bevorderen. Wij als ACV hopen ook vooral dat de opdrachtgevers de kunstenaars nu ook iets meer netto zullen betalen ... Of verdwijnt de besparing ergens in de coulissen?

Lees bijvoorbeeld ook de volgende brief (ingebrekestelling):

jpg t-interim wordt geladen

En de reactie van T-interim? eerst een dagvaarding, maar na het uitwisselen van besluiten hebben ze hun ongelijk toegegeven, en is de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld ...